По време на миналата кампания се усещаше тиражирането от страна

...
 По време на миналата кампания се усещаше тиражирането от страна
Коментари Харесай

Ченчев: Не може да има правителство без БСП

 „ По време на предходната акция се усещаше тиражирането от страна на ръководещите в избрана посока на коронавирус рецесията, което докара до всяване на боязън и суматоха. Хората видяха какво представляваше 45-ия парламент и оттук насетне нито един парламент не би трябвало да наподобява по този метод. Това беше казус и би трябвало да го приемем като преход към естественото. Съпротивата на предходните ръководещи да останат на политическата карта ще продължи, сега са в кръгова защита, само че и това няма да ги избави. “ Това съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия в София-област Иван Ченчев по радио Фокус.

Според социалиста “Има подобен народ “ не е никаква партия на митинга. „ Това е партия, която получи углавен, а не протестен избор. Много от гласоподавателите им даже не знаеха кои са хората в листите на Слави Трифонов, само че все пак гласоподаваха. Сега, когато отново би трябвало да гласоподават, мисля че ще се замислят “, изясни Ченчев.

„ Ние залагаме на това, в което бяхме поредни, най-стабилни и фокусирани в предходния парламент и това няма да се промени по никакъв метод и в идващия “, съобщи Иван Ченчев като добави: „ Без Българска социалистическа партия държавно управление не може да бъде направено под каквато и да е форма. Ние протегнахме ръка към партиите на митинга, те не я одобриха тогава, само че в доста от обстановките след това се видя, че са в неточност “, безапелационен бе той.

Социалистът съобщи, че доста от предложенията на Българска социалистическа партия са се крадяли – в 44-то Народно заседание от ГЕРБ, а в 45-то от кого ли не. „ Българска социалистическа партия като платформа, като опция, като конструкция, която работи съществено – всичко това сигурно нервира политическите съперници. Ние бяхме единствената действителна съпротива, всички други бяха присъдружни “, уточни той.

Иван Ченчев разяснява опитите за офанзива на ГЕРБ по този начин: „ Те знаят, че и с това управление, и поради последните години Българска социалистическа партия ще си извърши обещанията, в случай че влезе в ръководството. Притеснява ги и обстоятелството, че Българска социалистическа партия е готова с екипи, със съответните специалисти – нещо, което се видя, че другите не са. “

На въпроса с кого биха съставили държавно управление в 46-ия парламент Иван Ченчев отговори: „ Първо би трябвало да забележим математическия общ брой, мандатите и това кой ще влезе в Народното събрание. “ Той добави, че метода, по който се разпределят мандатите не е обективен. Левицата се надява и тези избори да бъдат по-честни, поради работата на служебното държавно управление: „ ГЕРБ непрекъснато нарушаваха закона, от 2016 година има и гласуван закон да има единствено машини, само че те изобщо не желаеха това нещо. Сега цялата скица на ГЕРБ за правене на избори няма да сработи “, сигурен е социалистът.

На въпроса кои са козовете на Българска социалистическа партия в София-област лидерът на листата разяснява: „ Имаме доста дейни структури. Сега няма коронавирус и графикът ни е напълнен с живи срещи с хората. Положителен факт е, че във всяко едно село познават хората на Българска социалистическа партия, виждали са ни на терен и през последните години. Подхождаме безусловно намерено и почтено. В тази акция Българска социалистическа партия залага на истината и това и ще приказва намерено с хората. “

По отношение на всички въпроси, които са задавани за паметниците на културата, Иван Ченчев изясни, че не по всичко е работено или изобщо не е работено. По думите му в региона има доста проблеми и сигнали, само че кметовете не се заемат с тях, а чакат избори, с цел да изпъкнат преди тях. „ Българските политици би трябвало да схванат, че никой не е абониран за дадена позиция. Трябва да стартират да си правят работата, и когато го създадат, ще получат утвърждението на хората “, сподели още той.

Социалистът изрази своите наблюдения върху хората, които имат предпочитание за смяна и добави: „ Сигурност в смяната, с грижа за съответния човек, предлага Българска социалистическа партия. Левицата заслужава шанса да си осъществя програмата. Сега излизаме с обединена левица и 16 партии, прикрепени към себе си на изборите – това са хора с доста престижи и съответните гласове. Ние обединихме лявото, а Борисов раздроби дясното “, изясни Иван Ченчев. На финала той съобщи, че всичко, което Българска социалистическа партия е говорила през годините в този момент става ясно и хората го виждат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР